Gefrituurde Courgettebloemen gevuld met Ricotta
Gefrituurde Courgettebloemen gevuld met Ricotta
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 courgettebloemen
- 250 g ricotta
- 1 citroen (zeste)
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en versgemalen peper
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 150 ml koud mineraalwater
- Plantaardige olie om te frituren
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de vulling: Meng de ricotta met de citroenzeste, Parmezaanse kaas, een snufje zout en versgemalen peper in een kom. Schep het mengsel voorzichtig in een spuitzak.
- Vullen van de bloemen: Vul elke courgettebloem voorzichtig met het ricottamengsel. Draai de bovenkant van de bloem lichtjes om te sluiten.
- Beslag maken: Klop in een kom de eieren los en voeg de bloem en koud mineraalwater toe. Roer tot een glad beslag.
- Frituren: Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C. Doop de gevulde bloemen in het beslag en frituur ze goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Serveren: Laat de bloemen uitlekken op keukenpapier en serveer warm met een beetje extra Parmezaanse kaas of een scheutje citroensap.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email