Gefrituurde mozzarella balletjes
Gefrituurde mozzarella balletjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 g mozzarella (gebruik kleine bolletjes of snijd een grote bol in stukjes)
- 75 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 100 g paneermeel (of panko voor extra krokantheid)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- Plantaardige olie, om te frituren
- Zout, naar smaak
Voor serveren:
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Tomatensaus of marinara, voor dippen
Bereidingswijze:
1. Mozzarella voorbereiden
- Dep de mozzarella bolletjes goed droog met keukenpapier. Dit voorkomt dat ze spetteren tijdens het frituren.
- Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel gemengd met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en chilipoeder.
2. Balletjes paneren
- Rol elk bolletje mozzarella eerst door de bloem, zodat het volledig bedekt is.
- Haal het door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante laag.
- Leg de gepaneerde balletjes op een bord en laat ze 10-15 minuten rusten in de koelkast.
3. Frituren
- Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180°C.
- Frituur de balletjes in kleine porties gedurende 1-2 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveren
- Leg de mozzarella balletjes op een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
- Serveer warm met een kommetje tomatensaus of marinara als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email