Gegrilde Asperges met Balsamico Glazuur en Geraspte Pecorino
Gegrilde Asperges met Balsamico Glazuur en Geraspte Pecorino
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g groene asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 50 ml balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 50 g geraspte Pecorino kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
- Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Bestrijk de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Grill de asperges in de pan gedurende 3-4 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar maar nog steeds knapperig zijn.
- Maak ondertussen het balsamico glazuur door de balsamicoazijn en honing in een klein steelpannetje te verhitten. Laat het op laag vuur inkoken tot het een stroperige textuur heeft.
- Leg de gegrilde asperges op een serveerschaal en besprenkel ze met het balsamico glazuur.
- Strooi de geraspte Pecorino over de asperges.
- Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email