Gegrilde groenten met een balsamico-glazuur

Gegrilde groenten met een balsamico-glazuur

Gegrilde groenten met een balsamico-glazuur

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de groenten:
  • 1 courgette, in plakken gesneden
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1 gele paprika, in repen gesneden
  • 1 aubergine, in plakken gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1 handvol cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de balsamico-glazuur:
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing (of ahornsiroop)
  • Snufje zout
Voor garnering:
  • Verse basilicum, grof gescheurd
  • Parmezaanse kaas (optioneel), geraspt

Bereidingswijze:

1. Groenten bereiden
  1. Meng de gesneden groenten in een grote kom met de olijfolie, tijm, zout en peper.
  2. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur of gebruik een barbecue.
  3. Grill de groenten in porties, totdat ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant).
2. Balsamico-glazuur maken
  1. Verwarm de balsamicoazijn in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de honing en een snufje zout toe en laat het mengsel sudderen tot het is ingedikt tot een glazuurachtige consistentie (ongeveer 5-7 minuten). Roer regelmatig.
3. Serveren
  1. Schik de gegrilde groenten op een serveerschaal.
  2. Besprenkel de groenten met de balsamico-glazuur.
  3. Garneer met verse basilicum en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email