Gegrilde Groentesalade met Citroenvinaigrette
Gegrilde Groentesalade met Citroenvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in brede repen
- 1 gele paprika, in brede repen
- 1 aubergine, in plakjes
- 1 rode ui, in dikke ringen
- 100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla)
- 50 g fetakaas, verkruimeld
- 2 el olijfolie (voor het grillen)
Voor de citroenvinaigrette:
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing of agavesiroop
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl citroenrasp
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de groenten:
- Bestrijk de courgette, paprika, aubergine en rode ui met olijfolie en bestrooi licht met zout en peper.
- Grillen van de groenten:
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Grill de groenten in porties 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
- Dressing maken:
- Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, citroenrasp, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen:
- Leg de gemengde sla op een groot serveerbord of verdeel over individuele borden.
- Schik de gegrilde groenten bovenop de sla.
- Besprenkel met de citroenvinaigrette.
- Afwerking:
- Garneer met verkruimelde fetakaas en eventueel een extra snufje citroenrasp.
- Serveren:
- Serveer direct als voorgerecht of bijgerecht. Perfect met een stukje knapperig brood!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email