Gegrilde Halloumi Met Granaatappel En Munt
Gegrilde Halloumi Met Granaatappel En Munt
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g halloumi, in plakjes gesneden
- 1 granaatappel (alleen de pitjes)
- Een handvol verse muntblaadjes
- 1 el olijfolie (voor grillen)
- 1 el extra vierge olijfolie (voor serveren)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Granaatappel voorbereiden:
- Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit boven een kom. Zorg ervoor dat er geen witte vliesjes tussen zitten.
- Halloumi grillen:
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de plakjes halloumi lichtjes met olijfolie.
- Gril de halloumi 2-3 minuten per kant tot er mooie grillstrepen verschijnen.
- Bord opmaken:
- Leg de gegrilde halloumi op borden.
- Strooi de granaatappelpitjes over de halloumi.
- Garneer met verse muntblaadjes.
- Afwerking:
- Besprenkel het gerecht met extra vierge olijfolie.
- Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
- Serveren:
- Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email