Gegrilde octopus met knoflook en peterselie
Gegrilde octopus met knoflook en peterselie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de octopus:
- 1 kg verse of diepgevroren octopus
- 2 laurierbladen
- 1 citroen, in schijven
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- Zout, naar smaak
Voor het grillen:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper, naar smaak
Voor erbij:
- Geroosterde aardappelen of gegrilde groenten
- Ciabatta brood, voor het opscheppen van de sappen
Bereidingswijze:
1. Octopus koken
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de laurierbladen, citroenschijven, knoflook en peperkorrels toe.
- Voeg de octopus toe en kook deze 45-60 minuten, tot deze zacht is. Controleer de gaarheid door met een vork in het dikste deel te prikken.
- Laat de octopus afkoelen in het kookvocht. Snijd vervolgens de tentakels los en verwijder eventueel de huid als je een gladdere textuur wilt.
2. Marineren
- Meng olijfolie, fijngehakte knoflook, peterselie, citroensap, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de tentakels met dit mengsel en laat ze 15 minuten marineren.
3. Grillen
- Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
- Grill de tentakels 2-3 minuten per kant tot ze licht verkoold zijn en een knapperige buitenkant hebben.
4. Serveren
- Leg de gegrilde octopus op een serveerschaal en besprenkel met extra olijfolie en een beetje citroensap.
- Garneer met extra peterselie en serveer met geroosterde aardappelen of brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email