Gegrilde Sardines
Gegrilde Sardines
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de sardines:
- 12 verse sardines, schoongemaakt
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zeezout
- 1 tl zwarte peper
- 1 citroen, in plakjes
- Voor garnering en serveren:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Citroenpartjes
- Optioneel: geroosterde groenten of salade als bijgerecht
Bereidingswijze:
- Sardines voorbereiden:
- Spoel de sardines goed af en dep droog met keukenpapier.
- Meng in een kom olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
- Wrijf de sardines in met dit mengsel en laat 15-20 minuten marineren.
- Sardines grillen:
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Leg de sardines op de grill en grill ze 2-3 minuten aan elke kant, tot de huid krokant en licht verkoold is.
- Serveren:
- Leg de gegrilde sardines op een serveerschaal.
- Garneer met verse peterselie en citroenpartjes.
- Serveer eventueel met geroosterde groenten of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email