Gegrilde tonijnsteak met citroenboter
Gegrilde tonijnsteak met citroenboter
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tonijnsteak:
- 4 tonijnsteaks (ongeveer 150 g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper, naar smaak
Voor de citroenboter:
- 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Overige:
- 1 citroen, in partjes (voor garnering)
- Groene salade of gegrilde groenten, voor erbij
Bereidingswijze:
1. Citroenboter bereiden
- Meng de boter met het citroensap, citroenrasp, peterselie, zout en peper in een kom.
- Vorm een rolletje van de boter op bakpapier, rol het strak op en leg het in de koelkast om stevig te worden.
2. Tonijnsteaks marineren
- Meng de olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper in een kom.
- Wrijf de tonijnsteaks in met dit mengsel en laat ze 10-15 minuten marineren.
3. Tonijnsteaks grillen
- Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
- Grill de tonijnsteaks 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid, roze binnenkant is ideaal).
4. Serveren
- Plaats de gegrilde tonijnsteak op een bord en leg een plakje citroenboter bovenop zodat het smelt.
- Garneer met een partje citroen en serveer met een frisse salade of gegrilde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email