Gegrilde Zeebaars met Salsa Verde
Gegrilde Zeebaars met Salsa Verde
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zeebaars:
- 4 zeebaarsfilets (met huid)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- 1 citroen, in partjes (voor serveren)
Voor de salsa verde:
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
1. De salsa verde maken:
- Meng in een kom de fijngehakte peterselie, knoflook, kappertjes, olijfolie, citroensap en mosterd.
- Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet apart, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
2. Zeebaars grillen:
- Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit een grillpan of koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
- Leg de filets met de huidkant naar beneden in de pan en bak ze 4-5 minuten tot de huid krokant is.
- Draai de filets voorzichtig om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant, tot het vlees gaar is.
3. Serveren:
- Leg de zeebaarsfilets op borden en schep er royaal salsa verde overheen.
- Garneer met partjes citroen en eventueel extra gehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email