Gehaktballen in Zoetzure Saus
Gehaktballen in Zoetzure Saus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gehaktballen:
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 2 eetlepels olie (om te bakken)
Voor de zoetzure saus:
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, in grove stukken
- 150 g ananas (vers of uit blik), in stukjes
- 4 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels azijn (witte wijnazijn of rijstazijn)
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 200 ml water
- 1 eetlepel maizena, aangemaakt met 2 eetlepels water
Extra:
- Gekookte rijst (om erbij te serveren)
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereiding:
1. Gehaktballen maken:
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2. De zoetzure saus bereiden:
- In dezelfde pan voeg je de ui en paprika toe en bak je deze 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Voeg de ananasstukjes toe en bak kort mee.
- Meng in een kom de ketchup, azijn, sojasaus, suiker en water. Giet dit mengsel bij de groenten en breng aan de kook.
3. Samenvoegen:
- Leg de gehaktballen terug in de pan en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken mengen en de gehaktballen gaar worden.
- Voeg de aangemaakte maizena toe aan de saus en roer goed door tot de saus iets dikker wordt.
4. Serveren:
- Serveer de gehaktballen in de zoetzure saus met gekookte rijst.
- Garneer met verse peterselie voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email