Gehaktbrood met cranberry-glazuur
Gehaktbrood met cranberry-glazuur
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor het gehaktbrood:
- 500 g gemengd gehakt (rund en varken)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g paneermeel
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Voor de cranberry-glazuur:
- 150 g cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
- Oven voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Maak het gehaktbrood:
- Meng het gehakt, de ui, knoflook, paneermeel, ei, mosterd, paprikapoeder, tijm, zout en peper in een grote kom.
- Kneed het geheel goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Vorm het mengsel tot een langwerpig brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of in een licht ingevette broodvorm.
- Bereid de cranberry-glazuur:
- Meng in een kleine steelpan de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn.
- Verwarm op laag vuur terwijl je regelmatig roert tot de saus een gladde en licht stroperige consistentie heeft.
- Glazuur aanbrengen:
- Bestrijk het gehaktbrood met een laag van de cranberry-glazuur. Bewaar de rest van de glazuur om halverwege het bakken nog een keer aan te brengen.
- Bakken:
- Bak het gehaktbrood in de oven gedurende 45-50 minuten, of totdat het volledig gaar is (kerntemperatuur van 70°C).
- Haal het brood halverwege uit de oven en bestrijk het opnieuw met de cranberry-glazuur.
- Serveren:
- Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
- Serveer met extra cranberry-glazuur en bijgerechten zoals aardappelpuree en geroosterde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email