Geitenkaas Soufflé Met Honing En Tijm
Geitenkaas Soufflé Met Honing En Tijm
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de soufflé:
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 el honing
- 4 eieren (gescheiden in eidooiers en eiwitten)
- 200 ml volle melk
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt
- Snufje zout
- Snufje peper
- Voor de ramekins:
- Boter (voor invetten)
- Paneermeel (voor bestuiven)
- Voor garnering:
- Extra honing voor drizzling
- Verse tijmblaadjes
Bereidingswijze:
- Ramekins voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet 4 ramekins (kleine ovenschaaltjes) in met boter en bestuif ze met paneermeel. Zet apart.
- Soufflébasis maken:
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot een gladde roux.
- Voeg de melk langzaam toe, al roerend, tot een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur.
- Roer de geitenkaas, honing, tijm, zout en peper door de saus. Voeg vervolgens de eidooiers één voor één toe en meng goed.
- Eiwitten opkloppen:
- Klop de eiwitten stijf in een schone kom tot zachte pieken.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het geitenkaasmengsel. Meng niet te hard om luchtigheid te behouden.
- Soufflés bakken:
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ramekins.
- Plaats de ramekins op een bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de oven, tot de soufflés goudbruin en gerezen zijn. Open de oven tijdens het bakken niet.
- Serveren:
- Haal de soufflés voorzichtig uit de oven.
- Druppel wat honing over de bovenkant en garneer met verse tijmblaadjes.
- Serveer direct en geniet van dit luchtige en smaakvolle voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email