Geitenkaassalade met Honing en Walnoten
Geitenkaassalade met Honing en Walnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de salade:
- 150 g gemengde sla (rucola, veldsla, spinazie of eikenbladsla)
- 100 g zachte geitenkaas (in plakjes of bolletjes)
- 50 g walnoten, licht geroosterd
- 1 appel (bijvoorbeeld Granny Smith of Pink Lady), in dunne plakjes
- 2 eetlepels gedroogde cranberries of rozijnen (optioneel)
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel Dijonmosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Walnoten roosteren
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie) en rooster de walnoten lichtjes. Dit haalt hun natuurlijke smaak naar voren. Zet apart en laat afkoelen.
2. Dressing maken
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop het geheel tot een gladde dressing.
3. Salade samenstellen
- Verdeel de gemengde sla over de borden.
- Leg de plakjes appel en de geitenkaas mooi verdeeld over de sla.
- Strooi de geroosterde walnoten en gedroogde cranberries (indien gebruikt) over de salade.
4. Afmaken met honing en dressing
- Besprenkel de salade met de honing en verdeel de dressing er gelijkmatig over. Gebruik een lepel om de dressing lichtjes te mengen met de salade.
5. Serveren
- Serveer direct met vers knapperig brood of crostini aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email