Gekaramelliseerde Ananas met Kokosroom
Gekaramelliseerde Ananas met Kokosroom
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gekaramelliseerde ananas:
- 1 verse ananas
- 50 g kristalsuiker
- 2 eetlepels honing
- 30 g roomboter
- 1 eetlepel rum (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de kokosroom:
- 400 ml kokosmelk (uit blik, goed gekoeld)
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de garnering:
- 2 eetlepels geroosterde kokosvlokken
- Takjes verse munt
Bereiding:
1. Kokosroom voorbereiden:
- Plaats het blik kokosmelk een nacht in de koelkast zodat de room en het water zich scheiden.
- Schep de stevige kokosroom uit het blik en doe deze in een kom (bewaar het water voor een smoothie of ander gebruik).
- Klop de kokosroom met de poedersuiker en vanille-extract met een mixer tot een luchtige, romige structuur.
- Zet de kokosroom terug in de koelkast tot gebruik.
2. De ananas karamelliseren:
- Schil de ananas en snijd deze in plakken van ongeveer 1-2 cm dik. Verwijder de harde kern met een kleine steekvorm of mes.
- Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat het karamelliseren tot het licht goudbruin kleurt.
- Voeg de ananasschijven toe en bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
- Besprenkel met honing, vanille-extract en eventueel de rum. Laat het nog 1 minuut karamelliseren en draai de ananas voorzichtig om zodat beide kanten glanzend zijn.
3. Serveren:
- Plaats de warme gekaramelliseerde ananasschijven op borden.
- Schep een royale toef kokosroom naast of bovenop de ananas.
- Garneer met geroosterde kokosvlokken en een takje verse munt voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email