Gele Erwten- en Wortelsoep met Kokosmelk
Gele Erwten- en Wortelsoep met Kokosmelk
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g gele spliterwten (gedroogd, afgespoeld)
- 2 grote wortelen, in plakjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 750 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
- Zout en peper, naar smaak
- Verse koriander (voor garnering)
- Rode chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
- Limoensap (optioneel, voor een frisse touch)
Bereiding:
- Groenten fruiten
- Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak 3-4 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook, gember, kurkuma en komijnpoeder toe en bak nog 1 minuut zodat de specerijen goed geuren.
- Wortelen en spliterwten toevoegen
- Voeg de wortelen en de gele spliterwten toe en roer goed door.
- Bouillon erbij en koken
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de spliterwten en wortelen zacht zijn.
- Kokosmelk toevoegen
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten sudderen zodat alles mooi samenkomt.
- Pureer de soep deels met een staafmixer; je kunt de soep glad maken of wat textuur behouden, afhankelijk van je voorkeur.
- Op smaak brengen
- Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje limoensap voor frisheid.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk, verse koriander en rode chilivlokken voor wat extra pit.
- Serveer met knapperig brood of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email