Gele Paprika-Citroensoep
Gele Paprika-Citroensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 gele paprika’s
- 1 middelgrote aardappel (voor binding)
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap en rasp van 1 citroen
- Snufje komijn (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: crème fraîche en verse peterselie voor garnering
Bereiding:
- Paprika’s roosteren:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en de steel.
- Leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rooster de paprika’s 20-25 minuten tot het vel zwart begint te blakeren.
- Haal ze uit de oven, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie (of in een zak). Laat ze 10 minuten stomen en verwijder daarna het vel.
- Soepbasis maken:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappel in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
- Blenden:
- Voeg de geroosterde paprika’s, groentebouillon en een snufje komijn toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Op smaak brengen:
- Voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Warm de soep kort door zonder te koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een schepje crème fraîche en wat verse peterselie.
- Serveer met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email