Gele Paprika-Mango Soep
Gele Paprika-Mango Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Komkommers (2 grote)
- Roomkaas (200 gram, op kamertemperatuur)
- Verse kruiden zoals dille, bieslook of peterselie (fijngehakt)
- Citroensap (1 theelepel)
- Zout en peper (naar smaak)
- Gerookte zalm (optioneel, voor extra smaak)
- Tandenstokers of prikkers (om de rolletjes bij elkaar te houden)
Bereidingswijze:
- Maak de komkommerplakjes: Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne plakjes van de komkommer te snijden. Zorg dat de plakjes flexibel maar niet te dun zijn.
- Maak de vulling: Meng de roomkaas met de fijngehakte kruiden, citroensap, zout en peper. Als je gerookte zalm wilt gebruiken, snijd deze dan in dunne reepjes.
- Vul en rol: Leg een beetje van het roomkaasmengsel op elk komkommerplakje (en eventueel een reepje gerookte zalm). Rol het plakje voorzichtig op.
- Bevestig met een prikker: Steek een tandenstoker of prikker door het rolletje om het bij elkaar te houden.
- Serveer koud: Deze frisse komkommerrolletjes zijn perfect als licht en verfrissend voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email