Gerookte Fazantfilet met Walnotensalade
Gerookte Fazantfilet met Walnotensalade
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de fazantfilet:
- 200 g gerookte fazantfilet, dun gesneden
- Voor de salade:
- 100 g gemengde salade (bijv. rucola, veldsla en jonge spinazie)
- 50 g walnoten, licht geroosterd
- 40 g gedroogde cranberries
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- Voor de honing-mosterdvinaigrette:
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook)
Bereidingswijze:
- Salade samenstellen:
- Meng de gemengde salade in een grote kom met de walnoten, gedroogde cranberries en geschaafde Parmezaanse kaas.
- Honing-mosterdvinaigrette maken:
- Klop in een kleine kom de olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
- Serveren:
- Verdeel de salade over 4 borden.
- Leg dunne plakjes gerookte fazantfilet over de salade.
- Besprenkel met de honing-mosterdvinaigrette.
- Garneer met verse kruiden voor een verfijnde afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email