Gerookte makreelmousse op roggebrood
Gerookte makreelmousse op roggebrood
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de makreelmousse:
- 150 g gerookte makreel, zonder vel en graat
- 100 g roomkaas (bijv. Philadelphia)
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel citroenzest
- 1 theelepel verse dille, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor de presentatie:
- 6-8 plakjes roggebrood, in kleine vierkantjes of rondjes gesneden
- Verse dille of bieslook, voor garnering
- Citroenpartjes, voor serveren
Bereidingswijze:
1. Mousse maken
- Doe de gerookte makreel, roomkaas, crème fraîche, citroensap en citroenzest in een keukenmachine of blender.
- Mix tot een gladde, romige mousse. Voeg zout, peper en verse dille toe naar smaak en meng kort.
- Zet de mousse in de koelkast om iets steviger te worden (ongeveer 15 minuten).
2. Roggebrood voorbereiden
- Snijd het roggebrood in kleine hapklare stukjes, gebruik eventueel een ronde uitsteker voor een elegante presentatie.
- Rooster het roggebrood licht in een pan of oven om het knapperig te maken.
3. Samenstellen
- Schep of spuit met een spuitzak een toef makreelmousse op elk stukje roggebrood.
- Garneer met een takje verse dille of wat fijngehakte bieslook.
4. Serveren
- Serveer de hapjes direct en voeg een partje citroen toe voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email