Gerookte Patrijsfilet met Rode Bieten-Carpaccio
Gerookte Patrijsfilet met Rode Bieten-Carpaccio
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de rode bieten carpaccio:
- 2 grote rode bieten (gekookt en geschild)
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Snufje zout en peper
- Voor de gerookte patrijsfilet:
- 200 g gerookte patrijsfilet, dun gesneden
- Voor de garnering:
- 50 g rucola
- 30 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- Extra balsamicoazijn voor besprenkeling
Bereidingswijze:
- Rode bieten carpaccio voorbereiden:
- Snijd de rode bieten in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes.
- Leg de plakjes op borden in een cirkelvormige patroon.
- Besprenkel de bieten met olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
- Gerookte patrijsfilet toevoegen:
- Leg dun gesneden plakjes gerookte patrijsfilet in het midden van de rode bieten.
- Garnering aanbrengen:
- Verdeel de rucola gelijkmatig over de borden.
- Strooi de verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten over de carpaccio.
- Druppel extra balsamicoazijn over het geheel voor een finishing touch.
- Serveren:
- Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email