Gerookte Preisoep
Gerookte Preisoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 3 middelgrote preien, gewassen en in dunne ringen gesneden
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml room (of plantaardige room)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel boter of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde spekblokjes of krokante tempeh (voor een vegetarische versie)
- Verse bieslook of peterselie
- Een scheutje olijfolie
Bereiding:
- Prei voorbereiden:
- Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze goed af om vuil te verwijderen.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Soepbasis koken:
- Voeg de prei en aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de room door de soep en verwarm nog even door zonder te laten koken.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde spekblokjes of krokante tempeh, verse bieslook, en een scheutje olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email