Geroosterde Auberginesoep met Komijn en Yoghurt
Geroosterde Auberginesoep met Komijn en Yoghurt
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote aubergines
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 ml Griekse yoghurt (voor garnering)
- 1 eetlepel citroensap
- Verse koriander of peterselie (voor garnering)
- Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
- Aubergines roosteren:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de aubergines doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie.
- Rooster de aubergines in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze helemaal zacht zijn en het vel begint te rimpelen.
- Laat de aubergines iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en zet apart.
- Ui en knoflook bakken:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui gedurende 5 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook, komijn en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
- Soepbasis maken:
- Voeg het geroosterde auberginevruchtvlees en de groentebouillon toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureren en op smaak brengen:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
- Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en maak af met een swirl Griekse yoghurt, een snufje komijnpoeder en verse koriander of peterselie.
- Serveer met knapperig brood of pita voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email