Geroosterde Bloemkool Met Tahinisaus En Granaatappelpitjes
Geroosterde Bloemkool Met Tahinisaus En Granaatappelpitjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de geroosterde bloemkool:
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- Snufje zout en peper
- Voor de tahinisaus:
- 3 el tahini (sesampasta)
- 2 el water
- 1 el citroensap
- 1 tl knoflook, fijngehakt
- Snufje zout
- Voor de garnering:
- 50 g granaatappelpitjes
- Verse kruiden (zoals peterselie of koriander), fijngehakt
- Optioneel: een snufje chilivlokken voor extra pit
Bereidingswijze:
- Bloemkool roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper in een kom.
- Spreid de roosjes uit op een bakplaat en rooster 20-25 minuten, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
- Tahinisaus maken:
- Meng in een kom de tahini, water, citroensap, knoflook en zout. Roer goed door tot een gladde saus. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Bord opmaken:
- Leg de geroosterde bloemkool op een serveerschaal.
- Besprenkel met de tahinisaus.
- Garneren:
- Strooi de granaatappelpitjes en verse kruiden over de bloemkool.
- Voeg optioneel een snufje chilivlokken toe voor extra smaak.
- Serveren:
- Serveer warm of op kamertemperatuur als een elegant voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email