Geroosterde bloemkoolsteaks met tahindressing
Geroosterde bloemkoolsteaks met tahindressing
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bloemkoolsteaks:
- 1 grote bloemkool
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper, naar smaak
Voor de tahindressing:
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3-4 eetlepels water (om te verdunnen)
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel granaatappelpitjes (optioneel)
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1. Bloemkoolsteaks voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik, zodat je “steaks” krijgt. Bewaar kleinere stukjes voor een andere toepassing.
- Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten met dit mengsel.
2. Bloemkool roosteren
- Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, draai ze halverwege om, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
3. Tahindressing maken
- Meng in een kom de tahin, citroensap, fijngehakte knoflook en een snufje zout.
- Voeg water toe, een eetlepel per keer, en roer tot je een gladde, schenbare saus hebt.
4. Serveren
- Leg de geroosterde bloemkoolsteaks op een serveerschaal en besprenkel met de tahindressing.
- Garneer met verse peterselie, granaatappelpitjes en geroosterde sesamzaadjes voor een extra kleurige presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email