Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing
Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de kwartels:
- 4 kwartels (schoongemaakt)
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 takje tijm
- Zout en peper naar smaak
- Voor de vijgen en honingglazuur:
- 4 verse vijgen, gehalveerd
- 2 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el boter
- Voor de bijgerechten:
- 200 g bulgur
- 300 ml kokend water of bouillon
- 2 el verse kruiden (peterselie, munt)
- 50 g granaatappelpitjes
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Kwartels voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Wrijf de kwartels in met olijfolie, zout en peper.
- Verhit boter in een ovenbestendige pan en braad de kwartels aan alle kanten goudbruin.
- Voeg tijm toe en zet de pan in de oven. Rooster de kwartels 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Bedruip af en toe met het bakvet.
- Vijgen karamelliseren:
- Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de vijgen toe, met de snijkant naar beneden, en bak 2 minuten tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Meng de honing en balsamicoazijn en voeg dit toe aan de pan. Laat nog 1-2 minuten sudderen.
- Bulgur bereiden:
- Doe de bulgur in een kom en giet het kokende water of de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Roer los met een vork en meng met olijfolie, kruiden en granaatappelpitjes.
- Serveren:
- Leg de kwartels op een bord en lepel het honing-balsamicomengsel over het vlees.
- Serveer met de gekarameliseerde vijgen en een portie bulgur.
- Garneer met verse tijm en eventueel extra granaatappelpitjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email