Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing

Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing

Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de kwartels:
    • 4 kwartels (schoongemaakt)
    • 2 el olijfolie
    • 1 el boter
    • 1 takje tijm
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de vijgen en honingglazuur:
    • 4 verse vijgen, gehalveerd
    • 2 el honing
    • 1 el balsamicoazijn
    • 1 el boter
  • Voor de bijgerechten:
    • 200 g bulgur
    • 300 ml kokend water of bouillon
    • 2 el verse kruiden (peterselie, munt)
    • 50 g granaatappelpitjes
    • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Kwartels voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Wrijf de kwartels in met olijfolie, zout en peper.
    • Verhit boter in een ovenbestendige pan en braad de kwartels aan alle kanten goudbruin.
    • Voeg tijm toe en zet de pan in de oven. Rooster de kwartels 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Bedruip af en toe met het bakvet.
  2. Vijgen karamelliseren:
    • Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de vijgen toe, met de snijkant naar beneden, en bak 2 minuten tot ze licht gekarameliseerd zijn.
    • Meng de honing en balsamicoazijn en voeg dit toe aan de pan. Laat nog 1-2 minuten sudderen.
  3. Bulgur bereiden:
    • Doe de bulgur in een kom en giet het kokende water of de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten staan.
    • Roer los met een vork en meng met olijfolie, kruiden en granaatappelpitjes.
  4. Serveren:
    • Leg de kwartels op een bord en lepel het honing-balsamicomengsel over het vlees.
    • Serveer met de gekarameliseerde vijgen en een portie bulgur.
    • Garneer met verse tijm en eventueel extra granaatappelpitjes.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email