Geroosterde Pompoenblokjes met Honing en Walnoot
Geroosterde Pompoenblokjes met Honing en Walnoot
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 300 g pompoen (bijvoorbeeld butternutpompoen), in blokjes van 2 cm gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 2 eetlepels honing
- 12 halve walnoten
- Paar takjes verse tijm of peterselie (voor garnering)
- Cocktailprikkers
Bereidingswijze
1. Pompoen bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout, peper en eventueel kaneel in een kom.
- Verspreid de blokjes op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Samenstellen
- Steek een cocktailprikker door elk pompoenblokje.
- Leg een halve walnoot bovenop het pompoenblokje en druppel er een beetje honing overheen.
3. Garneren
- Garneer elk blokje met een klein takje tijm of peterselie voor een frisse touch.
4. Serveren
- Schik de geroosterde pompoenblokjes op een serveerschaal en serveer direct of bij kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email