Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep

Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep

Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Soep:

  • 4 middelgrote rode bieten
  • 200 g gemengde bessen (bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en cranberry’s, vers of diepvries)
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Garnering:

  • Een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt (optioneel)
  • Verse bessen
  • Eetbare bloemen of een takje tijm (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Bereid de Rode Bieten
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Wikkel de rode bieten in aluminiumfolie en rooster ze 40-50 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, schil ze en snijd in stukjes.
  2. Bak de Ui en Knoflook
    • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de Ingrediënten Toe
    • Voeg de geroosterde rode biet, bessen, tijm en bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Mix de Soep
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep opnieuw op indien nodig.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt.
    • Voeg verse bessen en een takje tijm toe voor een elegante presentatie.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email