Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep
Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Soep:
- 4 middelgrote rode bieten
- 200 g gemengde bessen (bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en cranberry’s, vers of diepvries)
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 750 ml groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl tijm (vers of gedroogd)
- Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
- Een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt (optioneel)
- Verse bessen
- Eetbare bloemen of een takje tijm (optioneel)
Bereidingswijze
- Bereid de Rode Bieten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Wikkel de rode bieten in aluminiumfolie en rooster ze 40-50 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, schil ze en snijd in stukjes.
- Bak de Ui en Knoflook
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de Ingrediënten Toe
- Voeg de geroosterde rode biet, bessen, tijm en bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Mix de Soep
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep opnieuw op indien nodig.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt.
- Voeg verse bessen en een takje tijm toe voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email