Geroosterde Vijgen met Geitenkaas en Honing
Geroosterde Vijgen met Geitenkaas en Honing
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 verse vijgen (rijp, maar stevig)
- 100 g zachte geitenkaas
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
- 2 takjes verse tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout en peper
Bereiding:
- Voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vijgen voorbereiden:
- Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in (niet helemaal door) en druk ze voorzichtig open zodat er een kuiltje ontstaat.
- Besprenkel de vijgen licht met olijfolie en een snufje zout.
- Vullen met geitenkaas:
- Vul elke vijg met een klein lepeltje zachte geitenkaas.
- Roosteren:
- Plaats de gevulde vijgen in een ovenschaal of op een bakplaat.
- Druppel er wat honing over en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
- Rooster de vijgen in de oven gedurende 10-12 minuten, tot de geitenkaas licht gesmolten is en de vijgen zacht zijn.
- Afwerking:
- Haal de vijgen uit de oven en garneer met verse tijmblaadjes en eventueel nog een extra drizzle honing.
- Serveren:
- Serveer de vijgen warm als voorgerecht of dessert. Ze passen perfect bij een frisse salade met rucola of een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email