Gevulde eieren met truffelmayonaise
Gevulde eieren met truffelmayonaise
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 6 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel truffelmayonaise
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper, naar smaak
- Truffelolie (optioneel, voor extra smaak)
- Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Eieren koken
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 10 minuten hard.
- Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en halveer ze voorzichtig in de lengte.
2. Vulling maken
- Haal de eidooiers eruit en doe deze in een kom.
- Prak de eidooiers fijn met een vork en meng met de mayonaise, truffelmayonaise, Dijonmosterd en citroensap.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels truffelolie.
3. Eieren vullen
- Schep of spuit het dooiermengsel met een spuitzak in de halve eiwitten.
- Garneer met verse bieslook en eventueel een snufje zwarte peper.
4. Serveren
- Schik de gevulde eieren op een schaal en serveer direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email