Gevulde Eitjes met Truffelmayonaise
Gevulde Eitjes met Truffelmayonaise
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
- 6 grote eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel truffelolie (naar smaak)
- 1 theelepel mosterd
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
- Geraspte Parmezaanse kaas of een klein blaadje rucola
- Paprikapoeder (optioneel)
Bereidingswijze
1. Eieren koken
- Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 10 minuten.
- Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.
2. Eieren halveren
- Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit.
- Doe het eigeel in een kom en leg de eiwitten op een serveerschaal.
3. Vulling maken
- Prak het eigeel fijn met een vork.
- Meng het eigeel met de mayonaise, truffelolie, mosterd, zout en peper tot een romige vulling. Voeg eventueel meer truffelolie toe naar smaak.
4. Eieren vullen
- Schep de vulling in een spuitzak met een stervormig spuitmondje of gebruik een theelepel om de vulling in de eiwithelften te verdelen.
- Vul elk ei royaal met de truffelvulling.
5. Garneren
- Garneer de gevulde eitjes met een snufje paprikapoeder of een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.
- Voeg optioneel een blaadje rucola toe voor extra frisheid.
6. Serveren
- Serveer de gevulde eitjes direct of zet ze in de koelkast tot gebruik. Ze zijn het lekkerst als ze goed gekoeld zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email