Gevulde Forel met Citroen en Dille
Gevulde Forel met Citroen en Dille
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 hele forellen (schoongemaakt, met kop en staart)
- 2 citroenen, in dunne plakjes gesneden
- 1 bosje verse dille
- 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel boter (optioneel, voor extra smaak)
Bereiding:
- Voorbereiden van de forel:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de forellen af onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Bestrooi de binnen- en buitenkant van de vis met zout en peper.
- Vullen van de forel:
- Vul de buikholte van elke forel met plakjes citroen, verse dille en plakjes knoflook.
- Optioneel: voeg een klein klontje boter toe in de buikholte voor extra smaak.
- Bakken in de oven:
- Leg de forellen op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
- Besprenkel de vis met olijfolie en leg enkele extra plakjes citroen en takjes dille bovenop.
- Bak de forel 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de huid goudbruin en krokant is. De vis is gaar wanneer het vlees gemakkelijk loskomt van de graat.
- Serveren:
- Serveer de forel met partjes citroen en garneer met extra verse dille.
- Combineer met geroosterde aardappelen en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email