Gevulde Kipfilet met Truffelroomsaus en Haricots Verts
Gevulde Kipfilet met Truffelroomsaus en Haricots Verts
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gevulde kipfilet:
- 4 kipfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
- 100 g roomkaas (naturel)
- 2 eetlepels truffeltapenade of truffelolie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
Voor de truffelroomsaus:
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel truffeltapenade of truffelolie
- 50 ml kippenbouillon
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper naar smaak
Voor de haricots verts:
- 300 g haricots verts (gebundeld of los)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook (geplet)
- Zout en peper naar smaak
Garnering:
- Verse peterselie of truffelvlokken (optioneel)
Bereiding:
1. Kipfilet vullen:
- Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door, zodat er een ‘pocket’ ontstaat.
- Meng in een kom de roomkaas, truffeltapenade, Parmezaanse kaas, knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul elke kipfilet met het roomkaasmengsel. Sluit de opening eventueel met cocktailprikkers of keukentouw.
2. Kipfilet bakken:
- Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gevulde kipfilets rondom goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant). Zet het vuur lager en bak de kipfilets verder gedurende 6-8 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
3. Truffelroomsaus maken:
- Fruit de gesnipperde sjalot in dezelfde pan met een eetlepel boter tot deze glazig is.
- Blus af met de kippenbouillon en laat 2-3 minuten inkoken.
- Voeg de slagroom toe en roer de truffeltapenade erdoor. Laat de saus enkele minuten zachtjes inkoken tot deze licht gebonden is.
- Breng op smaak met zout en peper.
4. Haricots verts bereiden:
- Blancheer de haricots verts in gezouten water gedurende 3-4 minuten. Giet af en spoel af met koud water om de kleur te behouden.
- Verhit olijfolie in een pan en voeg de geplette knoflook toe. Bak de haricots verts kort tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren:
- Leg de gevulde kipfilet op het bord en lepel de truffelroomsaus eroverheen.
- Schik de haricots verts mooi naast de kipfilet.
- Garneer met verse peterselie of, indien gewenst, enkele truffelvlokken voor een extra luxe uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email