Gevulde Portobello’s met Spinazie en Feta
Gevulde Portobello’s met Spinazie en Feta
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 grote portobello-paddenstoelen
- 200 g verse spinazie
- 100 g feta, verkruimeld
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Sap van een halve citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en leg de hoeden met de open kant naar boven op de bakplaat.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
- Haal de pan van het vuur en meng de verkruimelde feta door het spinaziemengsel.
- Vul de portobello’s met het spinazie-fetamengsel en besprenkel ze met het citroensap.
- Bak de gevulde portobello’s in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn en de feta lichtbruin is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email