Gevulde Tomaat Met Geitenkaas
Gevulde Tomaat Met Geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 grote vleestomaten (of andere stevige tomaten)
- 150 g zachte geitenkaas (naturel of met kruiden)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
- 1 eetlepel honing (optioneel, voor een zoete touch)
- 50 g walnoten, grofgehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Paneermeel of panko (optioneel, voor een knapperige topping)
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de tomaten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor een saus of soep.
- Bestrooi de binnenkant lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
- De vulling maken
- Meng de geitenkaas met de fijngehakte knoflook, peterselie, bieslook, honing (indien gebruikt), en walnoten.
- Breng op smaak met zout en peper. Proef even om de balans te controleren.
- De tomaten vullen
- Vul elke tomaat royaal met het geitenkaasmengsel.
- Als je een knapperige topping wilt, strooi je een beetje paneermeel of panko over de vulling.
- Bakken
- Plaats de tomaten in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
- Bak de tomaten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi goudbruin kleurt.
- Serveren
- Haal de tomaten voorzichtig uit de oven en serveer ze warm als voorgerecht, bijgerecht, of lichte maaltijd.
- Garneer met wat extra verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email