Gnocchi met Geroosterde Pompoen, Salieboter en Parmezaan
Gnocchi met Geroosterde Pompoen, Salieboter en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gnocchi:
- 500 g gnocchi (vers of uit de winkel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
Voor de geroosterde pompoen:
- 400 g pompoen (bijv. flespompoen), geschild en in blokjes van 2 cm
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de salieboter:
- 100 g roomboter
- 8-10 verse salieblaadjes
Voor de afwerking:
- 50 g Parmezaanse kaas (fijngehakt of geschaafd)
- Een handje walnoten (optioneel, grof gehakt en geroosterd)
- Peper naar smaak
Bereiding:
1. Pompoen roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout en peper in een kom.
- Spreid de pompoenblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schud ze halverwege om.
2. Gnocchi bakken:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gnocchi toe en bak ze 5-7 minuten, al roerend, tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet opzij.
3. Salieboter maken:
- Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (beurre noisette).
- Voeg de verse salieblaadjes toe en bak ze kort mee, tot ze krokant zijn.
4. Samenstellen en serveren:
- Voeg de geroosterde pompoen en gebakken gnocchi toe aan de pan met salieboter. Meng voorzichtig zodat alles bedekt wordt met de boter.
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, krokante salieblaadjes en eventueel geroosterde walnoten voor extra crunch.
- Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper voor een extra smaakboost.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email