Gnocchi met spinazie en gorgonzola
Gnocchi met spinazie en gorgonzola
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g gnocchi (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 150 g verse spinazie
- 150 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas)
- 100 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- Verse walnoten, grof gehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
1. Spinazie bereiden
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak deze kort, totdat het geurig is.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet apart.
2. Saus maken
- Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur.
- Voeg de gorgonzola toe en laat deze al roerend smelten.
- Roer de Parmezaanse kaas door de saus en breng op smaak met peper. Houd warm op laag vuur.
3. Gnocchi bereiden
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
- Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten, tot ze boven komen drijven).
- Giet de gnocchi af en voeg ze toe aan de pan met spinazie.
4. Samenvoegen
- Giet de gorgonzolasaus over de gnocchi en spinazie. Roer voorzichtig door zodat alles goed gemengd is.
5. Serveren
- Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met grof gehakte walnoten (optioneel) en extra Parmezaanse kaas.
- Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email