Goulashsoep
Goulashsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Rundvlees (400 gram, in blokjes gesneden)
- Aardappelen (3 middelgrote, geschild en in blokjes)
- Wortelen (2, in plakjes gesneden)
- Paprika (1 grote rode, in blokjes gesneden)
- Uien (2 middelgrote, fijngehakt)
- Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
- Tomatenpuree (2 eetlepels)
- Paprikapoeder (2 eetlepels, bij voorkeur Hongaars)
- Komijn (1 theelepel)
- Runderbouillon (1,5 liter)
- Olie (2 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
- Bak het vlees: Voeg de blokjes rundvlees toe aan de pan en bak ze bruin aan alle kanten.
- Voeg paprika en kruiden toe: Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, en een snufje zout en peper toe. Roer alles goed door en laat 2-3 minuten koken.
- Bouillon en groenten toevoegen: Giet de runderbouillon in de pan en voeg de aardappelen, wortelen, en paprika toe. Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 60-90 minuten zachtjes koken, tot het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
- Breng op smaak: Proef de soep en voeg indien nodig extra zout, peper, of paprikapoeder toe.
-
Serveren: Serveer de goulashsoep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een stukje brood erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email