Green Chile Stew (New Mexico)
Green Chile Stew (New Mexico)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g groene chilipepers (bijvoorbeeld Hatch-chili’s of poblano), geroosterd en fijngehakt
- 400 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g varkensvlees (of kip), in blokjes
- 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische versie)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verse koriander
- Geraspte kaas (cheddar of Monterey Jack)
- Een partje limoen
Bereiding:
- Groene chilipepers bereiden:
- Rooster de chilipepers boven een open vuur of in een oven op hoge temperatuur totdat de schil zwart begint te worden.
- Doe de geroosterde pepers in een kom, dek af en laat ze 10 minuten stomen.
- Verwijder de schil, zaden en steeltjes. Snijd de chilipepers fijn.
- Vlees bereiden:
- Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bak het vlees in porties tot het goudbruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Aromatische basis maken:
- Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de geroosterde chilipepers, komijn en oregano toe en bak 2 minuten mee.
- Soepbasis maken:
- Voeg de gebakken varkensvleesblokjes en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep 20-30 minuten sudderen, totdat de aardappelen en vlees gaar zijn.
- Afwerken en op smaak brengen:
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Voor een extra pittige soep kun je extra chilipeper toevoegen.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geraspte kaas en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email