Griekse Saganaki (Gebakken Kaas)
Griekse Saganaki (Gebakken Kaas)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g stevige kaas (zoals Kefalotyri, Kasseri of Halloumi)
- 50 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g paneermeel (optioneel, voor extra krokante korst)
- 3 el olijfolie
- 1 citroen, in partjes
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Kaas voorbereiden:
- Snijd de kaas in plakken van ongeveer 1 cm dik. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
- Paneren:
- Haal de kaasplakken eerst door de bloem, zodat ze goed bedekt zijn.
- Doop ze vervolgens in het losgeklopte ei en, indien gewenst, daarna in het paneermeel voor een extra knapperige laag.
- Bakken:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai voorzichtig om met een spatel.
- Serveren:
- Leg de gebakken kaas op een serveerschaal.
- Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen aan de zijkant. Knijp citroensap over de saganaki vlak voor het eten voor een frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email