Groentebouillon
Groentebouillon
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 wortelen, in grove stukken
- 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
- 1 prei, in ringen
- 1 grote ui, gehalveerd (met schil voor een mooie kleur)
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 tomaat, in stukken
- 1 bosje peterselie, met stelen
- 2 laurierbladen
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2,5 liter water
- 1 theelepel zout (optioneel, naar smaak)
Bereidingswijze:
1. Groenten voorbereiden
- Plaats alle groenten (wortelen, bleekselderij, prei, ui, knoflook en tomaat) in een grote soeppan.
- Voeg de peterselie, laurierbladen en peperkorrels toe.
2. Water toevoegen
- Giet 2,5 liter koud water in de pan en breng het aan de kook.
3. Sudderen
- Zet het vuur laag zodra het water kookt.
- Laat de bouillon 45-60 minuten zachtjes sudderen om de smaken van de groenten en kruiden goed vrij te laten komen.
4. Zeven
- Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste ingrediƫnten te verwijderen.
- Laat de bouillon afkoelen en bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email