Hamburger met gekarameliseerde uien en blauwe kaas
Hamburger met gekarameliseerde uien en blauwe kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de hamburgers:
- 500 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel Worcestersaus
- Zout en peper, naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie (voor bakken)
Voor de gekarameliseerde uien:
- 2 grote uien, in dunne ringen
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Overige:
- 4 briochebroodjes, licht geroosterd
- 100 g blauwe kaas, verkruimeld
- 4 blaadjes kropsla
- 1 tomaat, in plakjes
- Mayonaise (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Gekarameliseerde uien maken
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de uienringen toe en bak ze 10-12 minuten, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
- Strooi de bruine suiker erover en voeg de balsamicoazijn toe. Roer goed en laat nog 5 minuten karamelliseren.
- Haal de pan van het vuur en zet apart.
2. Hamburgers bereiden
- Meng het rundergehakt met de knoflook, mosterd, Worcestersaus, zout en peper in een kom. Vorm 4 hamburgers van gelijke grootte.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
3. Broodjes bereiden
- Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge pan of broodrooster.
4. Hamburger samenstellen
- Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
- Plaats de hamburger op de sla en voeg een flinke lepel gekarameliseerde uien toe.
- Verkruimel de blauwe kaas over de uien en voeg plakjes tomaat toe.
- Besmeer de bovenste helft van het broodje met mayonaise (optioneel) en sluit de hamburger.
5. Serveren
- Serveer warm met frietjes of een frisse salade aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email