Hartige Courgetteflensjes Met Ricotta En Dille
Hartige Courgetteflensjes Met Ricotta En Dille
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de flensjes:
- 2 courgettes, geraspt
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 200 ml melk
- 1 el olijfolie
- Snufje zout en peper
- Voor de vulling:
- 200 g ricotta
- 1 el citroensap
- 2 el verse dille, fijngehakt
- Snufje zout en peper
- Voor garnering:
- Verse kruiden (zoals peterselie of dille)
- Optioneel: een drizzle olijfolie
Bereidingswijze:
- Flensjes maken:
- Meng de geraspte courgette met een snufje zout en laat 10 minuten staan. Knijp daarna het overtollige vocht uit.
- Klop de eieren los in een grote kom. Voeg bloem, melk, olijfolie, courgette, zout en peper toe en meng tot een glad beslag.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak dunne flensjes (ongeveer 1-2 minuten per kant). Houd warm.
- Vulling bereiden:
- Meng de ricotta met citroensap, verse dille, zout en peper in een kom tot een romige vulling.
- Flensjes vullen:
- Schep een lepel van de ricottavulling op elk flensje en rol ze op. Snijd ze indien gewenst in kleinere porties.
- Serveren:
- Leg de flensjes op een bord en garneer met verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email