Hartige Gorgonzola-Perentaartjes
Hartige Gorgonzola-Perentaartjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
- 2 rijpe peren, in dunne plakjes gesneden
- 100 g gorgonzola, verkruimeld
- 2 el walnoten, grof gehakt
- 1 el honing
- Versgemalen zwarte peper
- Enkele takjes verse tijm voor garnering
- 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van het deeg)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het bladerdeeg in vier gelijke vierkanten en leg ze op de bakplaat.
- Leg op elk vierkant enkele plakjes peer en strooi de verkruimelde gorgonzola erover.
- Bestrooi de taartjes met gehakte walnoten en besprenkel met een beetje honing.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en leg enkele blaadjes tijm erop.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur.
- Bak de taartjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
- Serveer warm en garneer met extra tijm indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email