Hartige Kaaskoekjes met Tijm en Parmezaan
Hartige Kaaskoekjes met Tijm en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes gesneden
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eidooier
- 1 el verse tijmblaadjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Bereid het deeg: Doe de bloem, boter, Parmezaanse kaas en tijmblaadjes in een kom. Meng dit met je vingers tot een kruimelig deeg.
- Voeg de eidooier toe: Voeg de eidooier toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Koelen: Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
- Vorm de koekjes: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Steek koekjes uit met een koekjessteker.
- Bakken: Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Afkoelen en serveren: Laat de koekjes afkoelen op een rooster en serveer ze bij een borrel of als hartig tussendoortje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email