Hartige taartjes met courgette en ricotta

Hartige taartjes met courgette en ricotta

Hartige taartjes met courgette en ricotta

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de bodem:
  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 1 ei, losgeklopt (voor bestrijken)
Voor de vulling:
  • 200 g ricotta
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes
  • Snufje citroenrasp (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 cirkels of rechthoeken uit (afhankelijk van de gewenste vorm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Prik het midden van het deeg licht in met een vork, maar laat de randen intact.
2. Vulling maken
  1. Meng in een kom de ricotta met de fijngehakte knoflook, Parmezaanse kaas, tijm, zout en peper.
  2. Verdeel het ricottamengsel over het midden van de deegbodems.
3. Taartjes samenstellen
  1. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs over de ricotta.
  2. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  3. Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie en bestrooi licht met zout en peper.
4. Bakken
  1. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
5. Garneren en serveren
  1. Haal de taartjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  2. Garneer met verse basilicum en eventueel een vleugje citroenrasp voor een frisse touch.
  3. Serveer warm of op kamertemperatuur.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email