Hartige Tomatenflan Met Rozemarijn
Hartige Tomatenflan Met Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de tomatenflan:
- 3 grote rijpe tomaten
- 150 ml slagroom
- 2 eieren
- 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Snufje zout en peper
- Voor de tomatenreductiesaus:
- 2 rijpe tomaten, gepureerd
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- Snufje suiker
- Zout en peper naar smaak
- Voor garnering:
- Verse rozemarijntakjes
Bereidingswijze:
- Tomatenflan voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en vervolgens het vel te verwijderen.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak ze in olijfolie tot ze zacht zijn. Pureer tot een gladde massa en laat iets afkoelen.
- Meng de tomatenpuree met slagroom, eieren, rozemarijn, zout en peper in een kom. Klop goed door.
- Flans bakken:
- Vet 4 kleine ramekins of ovenschaaltjes in met olijfolie.
- Giet het tomatenmengsel in de schaaltjes.
- Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met heet water tot halverwege de hoogte van de ramekins.
- Bak 25-30 minuten in de oven tot de flans stevig zijn.
- Tomatenreductiesaus maken:
- Verwarm de tomatenpuree, balsamicoazijn, olijfolie, suiker, zout en peper in een steelpan.
- Laat zachtjes inkoken tot de saus iets indikt.
- Serveren:
- Laat de flans 5 minuten afkoelen en stort ze voorzichtig op borden.
- Lepel de tomatenreductiesaus rondom de flan.
- Garneer met een takje verse rozemarijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email