Hartige wafeltjes met gerookte paprika-mayonaise
Hartige wafeltjes met gerookte paprika-mayonaise
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de wafeltjes:
- 150 g bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 50 g geraspte kaas (bijv. Parmezaan of cheddar)
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 30 g boter, gesmolten
- Zout en peper, naar smaak
Voor de gerookte paprika-mayonaise:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel citroensap
- Snufje zout
Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Paprikapoeder, om te bestrooien (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Wafeldeeg maken
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, geraspte kaas, zout en peper.
- Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk en gesmolten boter toe.
- Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot een glad beslag.
2. Wafeltjes bakken
- Verhit een wafelijzer en vet het licht in met olie of boter.
- Schep kleine porties beslag in het wafelijzer en bak de wafeltjes 3-5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de wafeltjes iets afkoelen op een rooster.
3. Gerookte paprika-mayonaise maken
- Meng de mayonaise met het gerookte paprikapoeder, citroensap en een snufje zout in een kommetje.
- Zet apart tot gebruik.
4. Serveren
- Serveer de wafeltjes op een schaal met de gerookte paprika-mayonaise ernaast in een kommetje.
- Garneer de wafeltjes met verse peterselie en eventueel een snufje paprikapoeder voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email