Hazelnoot Ganache Taart

Hazelnoot Ganache Taart

Hazelnoot Ganache Taart

Ingrediënten voor een taart van 22cm:

Voor de hazelnootbodem:

  • 200 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 1 eidooier
  • 1-2 eetlepels koud water

Voor de ganachevulling:

  • 200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels hazelnootpasta (optioneel)

Voor de garnering:

  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • Geraspte chocolade of cacaopoeder
  • Verse frambozen (optioneel)

Bereidingswijze

1. De bodem maken

  1. Meng de bloem, poedersuiker en gemalen hazelnoten in een kom.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
  3. Voeg de eidooier en een eetlepel koud water toe. Meng tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig nog een extra eetlepel water toe.
  4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2. De bodem bakken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm (22 cm) met het deeg.
  2. Prik de bodem in met een vork, bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Bak 15 minuten blind.
  3. Verwijder de bakbonen en bakpapier, en bak nog 5-7 minuten tot de bodem goudbruin is. Laat volledig afkoelen.

3. De ganache maken

  1. Verwarm de slagroom in een pan tot het net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade en boter toe. Laat een paar minuten staan en roer tot een gladde ganache.
  2. Voeg de hazelnootpasta toe voor extra smaak (optioneel). Laat iets afkoelen.

4. De taart vullen

  • Giet de ganache in de afgekoelde taartbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

5. Garneren

  • Bestrooi de taart met geroosterde hazelnoten en geraspte chocolade. Voeg eventueel verse frambozen toe voor een frisse touch.

6. Serveren

  • Snijd de taart in punten en serveer op kamertemperatuur. Geniet van de rijke chocoladesmaak en de knapperige hazelnoottextuur.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email