Hazelnoot Nougatine Parfait
Hazelnoot Nougatine Parfait
Ingrediƫnten voor 6-8 personen:
Voor de nougatine:
- 100 g hazelnoten (fijngehakt)
- 100 g suiker
- 1 eetlepel water
Voor de parfait:
- 4 eidooiers
- 100 g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 ml slagroom (koud)
- De afgekoelde nougatine (fijngehakt)
Voor de garnering:
- Extra gehakte hazelnoten
- Karamelsaus
- Poedersuiker
Bereidingswijze
1. De hazelnoot nougatine maken:
- Verhit de suiker en het water in een steelpan op middelhoog vuur tot het smelt en een goudbruine karamel wordt. Roer niet, maar draai de pan af en toe.
- Voeg de gehakte hazelnoten toe aan de karamel en meng snel door elkaar.
- Giet het mengsel op een bakplaat met bakpapier en spreid het dun uit. Laat volledig afkoelen en hard worden.
- Breek de nougatine in kleine stukjes en hak het grof.
2. De parfait maken:
- Klop de eidooiers met de suiker in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Klop tot het mengsel lichtgeel en dik wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Klop in een andere kom de koude slagroom stijf. Voeg het vanille-extract toe.
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het afgekoelde eidooiermengsel. Meng voorzichtig de fijngehakte nougatine erdoor.
3. De parfait laten opstijven:
- Giet het mengsel in een cakevorm of individuele glaasjes bekleed met plasticfolie. Strijk de bovenkant glad.
- Zet de parfait minimaal 4-6 uur (of een hele nacht) in de vriezer om volledig op te stijven.
4. Serveren en garneren:
- Haal de parfait uit de vorm en snijd in plakken. Serveer direct op gekoelde borden.
- Besprenkel met karamelsaus, bestrooi met extra gehakte hazelnoten en een vleugje poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email